Van manschap tot hoofd Narcotica Brigade
31 Jul 2015, 08:08
foto
Inspecteur Humphrey Naarden


Inspecteur Humphrey Naarden (53) ziet het als een uitdaging om na tien jaar de Public Relations gedaan te hebben voor het Korps Politie Suriname, terug te gaan naar de Narcotica Brigade. Hij was daar als manschap begonnen en keert terug naar de afdeling als hoofd. Hij heeft niet gesolliciteerd naar deze functie, maar de korpsleiding heeft besloten hem daar te plaatsten. Om de zoveel tijd vindt er een complete reorganisatie plaats bij de gewapende macht.

Bij de Public Relations neemt over aspirant-inspecteur Cherida Dragman als waarnemend hoofd. Naarden merkt op dat politieagenten zich tegenwoordig verdiepen in diverse studies. Zo heeft Dragman journalistiek en Public Relations gestudeerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs. Zij heeft enkele maanden meegelopen op de afdeling. Naarden deelt Starnieuws mee dat ook zijn collega Drohpatie Ramkhelawan elders haar krachten zal geven. Zij gaat naar het bureau van de korpschef.

"Ik heb met veel plezier het werk gedaan op de afdeling Public Relations. Overnemen van de leiding van de Narcotica Brigade zie ik ook als een uitdaging. Het gaat om een job met veel uitdagingen. Als hulpofficier van justitie zal Naarden bij grote operaties ook in het veld zijn. Indien bijvoorbeeld iemand de politie de toegang tot de woning niet wil verschaffen bij een actie, kan hij als hulpofficier van justitie dat besluit wel nemen. "Natuurlijk moet er rekenschap worden gegeven aan het Openbaar Ministerie, maar waar gelijk handelen cruciaal is, moet er gelijk een besluit worden genomen," stelt Naarden.

Het huidige hoofd van de Narcotica Brigade, Prem Jethoe, neemt over bij het Forensische Opsporings Team en Fraude. Met deze afdeling werkt de Narcotica Brigade nauw samen. Hetzelfde geldt voor de Intelligence Unit. "Ik ga vol goede moed mijn nieuwe functie tegemoet," zegt Naarden. Hij kijkt met een goed gevoel terug naar de afgelopen periode waarin hij een prettige samenwerking heeft opgebouwd met diverse journalisten.
Advertenties