Kinderen met beperking hebben recht op sport
30 Jul 2015, 16:14
foto
Kinderen met een beperking sporten op het complex van de Witte Lotus.


Kinderen met een beperking hebben recht op sport. De Ilonka Elmont Foundation zorgt er jaarlijks voor dat tientallen kinderen daarin worden voorzien. Ook dit jaar zijn de kinderen met een beperking flink bezig gehouden met sport en spel.

Op het sportcomplex van de Witte Lotus hebben de pupillen van Stichting Hubstina, SO Flora en SO Lamporo hun sportieve zijde laten zien. Deze groep kinderen heeft weinig tot helemaal geen toegang tot sporten, zegt de foundation, die hier verandering in wil brengen. Zwemcoach Samuel Zabdai die ook zijn krachten heeft gegeven aan de sportdag met de kinderen, ziet graag dat dit project verder uitgroeit en dat het ook top paralympische atleten oplevert.

De bedoeling van dit project is om kinderen met een beperking klaar te maken opdat zij tussen gewone kinderen kunnen mee sporten. Meer nog dat zij ook top sporten kunnen beoefenen. De organisatie is al enige tijd bezig de gemeenschap bewust te maken over het recht van deze doelgroep. Ook sportinstructeurs die zich willen richten op kinderen met een beperking kunnen via de foundation worden bijgeschoold.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April