ICT­AS toegelaten als lid van Canto
30 Jul 2015, 08:08
foto


De ICT Associatie Suriname (ICTAS) is toegelaten als lid van de Caribbean Organisation for National Telecom Operator (Canto). Dit gebeurde op de 31ste conferentie van deze organisatie in Miami. Robert Hahn, voorzitter van de ICT­AS ontving de documenten die bij het lidmaatschap horen.

De ICT­AS wil met de aansluiting meer toegang krijgen tot het netwerk van
providers, leveranciers, government en overige stakeholders in het ICT speelveld.
De ICT­AS heeft zich meteen aangemeld bij de 7 subcomités van de Canto.
Deze ontwikkeling past in de strategie van de ICT­AS om in 2020 te transformeren naar een 'billion dollar industry' voor Suriname. Hiermee hoopt de ICT Associatie een substantiële bijdrage te leveren aan de Surinaamse economie.

De Canto is opgericht in 1985 als belangenorganisatie van Telecom providers/operators in de Caricom. Onder leiding van de Dirk Currie (CEO Telesur), is vier jaar geleden een nieuwe richting ingezet om de scope en
focus van de Canto te verbreden en meer organisaties te betrekken bij de discussie over ICT.
De ICT­AS is met haar toelating de eerste ICT Associatie in de Caraïbische regio die zich bij Canto aansluit. De ICT­AS hoopt dat andere ICT Associaties volgen en dat er zodoende een nog groter Caraïbisch netwerk van ICT stakeholders ontstaat. 'Connecting the Caribbean' is het motto.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March