DNA behandelt lijvige agenda in huishoudelijke vergadering
30 Jul 2015, 00:01
foto


De Nationale Assemblee komt om 11.00 uur bijeen in de vijfde huishoudelijke vergadering tijdens deze zittingstermijn. Er zijn op 28 juli maar liefst drie initiatiefvoorstellen ingediend door NDP-Assembleeleden. Het gaat om ontwerpwetten voor heffing van statiegeld op drankverpakkingen, regels voor tarieven van afvalstoffen verwijdering en tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel. De eerste indiener van alle drie wetten is Rabin Parmessar.

Er zijn 17 agendapunten opgebracht door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Het ligt in de bedoeling om diverse commissies van rapporteurs te benoemen voor behandeling van ontwerpwetten. Naast de drie initiatiefvoorstellen zal ook een commissie van rapporteurs benoemd worden voor de ontwerpwet 'vaststelling geldelijke voorzieningen voor de leden van de rechterlijke macht met rechtspraak belast en de procureur-generaal. Het gaat ook om een initiatiefvoorstel dat ingediend is op 11 maart 2015 door Anton Paal, Asiskumar Gajadien en Theo Vishnudatt. Een vijfde initiatiefvoorstel van 31 maart 2015 is 'algemene regels voor de bescherming van het kustgebied'. De initiatiefnemers zijn: Jennifer Simons, Theo Vishnudatt, Ramses Kajoeramari, Marinus Bee en Harish Monorath. Ook hiervoor moet een commissie van rapporteurs benoemd worden.

Op de agenda van de huishoudelijke vergadering staat verder ook 'kiezing commissie van rapporteurs voor de ontwerpwet houdende regeling van de elektronische uitgifte van het Staats- en Advertentieblad van de Republiek Suriname'. Er moet ook een commissie benoemd worden voor wijziging van de Comptabiliteitswet. De commissie Inauguratie president en vicepresident, onder leiding van Amzad Abdoel, zal verslag uitbrengen hierover.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April