De geest en conceptie van FEP 2015
30 Jul 2015, 14:03
foto


Gelukkig hebben wij de afgelopen dagen kunnen beschikken over de terms of reference voor het Financieel Economisch Platform 2015. Het valt ons op dat de installatie van de commissie op maandagavond 27 juli plaatsvond. In het document wordt melding gemaakt dat de deadline voor het produceren van het advies vier dagen later is, te weten 31 juli 2015. Hoe serieus moeten wij elkaar nemen?

Het begin van het uiteenspatten van de inkomsten en uitgaven met al hun gevolgen is al in 2011 gestart. Het is een bedenkelijke zaak als men denkt binnen 4 dagen voor een dergelijk complex vraagstuk oplossingen te kunnen aandragen.
Wij gaan er niet van uit dat met dit schrijven wij het moeilijk vraagstuk waarmee ons land vandaag kampt willen oplossen. Het vraagstuk is veel ernstiger dan men denkt. Dit probleem is een politiek maatschappelijk financieel economisch vraagstuk. En dit moet ontwikkelingsgericht worden opgelost.

We moeten niet ernaar streven om het debat te vermijden, maar juist stimuleren om in het openbaar het wezenlijk debat over de financieel economische structuur aan te gaan. Met name zal dit in het parlement/DNA moeten gebeuren. Door een openbaar debat moet ons land wijzer worden op het financieel economisch vlak. Wat ook uit het debat zal komen is het begrijpen van elkaars standpunten, door te luisteren naar elkaar. Daarnaast is het belangrijk om te analyseren wat de consequenties van bepaalde handelingen zijn als gevolg van genomen besluiten van de afgelopen jaren.

In het terms of reference document is het opvallend dat de regering aangeeft dat zij grondige analyses heeft los gelaten op de ontstane financiële economische situatie. Voor de bestuurlijke orde en transparantie was het beter geweest, als ook met dit document de nodige cijfers vrij waren gegeven aan het platform 2015.
Het heeft er veel van dat het platform slechts de bevoegdheid krijgt om de reeds voorbereide acties tot het verhogen van de inkomsten van de regering te sanctioneren. De conclusie die getrokken kan worden, is dat de geest en conceptie van dit document per saldo de overheid zoveel mogelijk geld in handen laat krijgen vanuit de samenleving.

Alles op een rij gezet lijkt het verstandiger als de wetenschap van het financieel economische op dit vraagstuk wordt losgelaten. Met andere woorden; laat wat financieel economische modellen in diverse scenario’s doorrekenen. Dus geen natte vinger werk. Het is wijselijk om tegenover dit fundamenteel vraagstuk duurzame instituten en commissies aan het werk te zetten. Het parlement mag ook niet buiten spel worden gezet. Laten we alle data op tafel leggen, breng hoop en respect voor de staatsstructuren zoals het ministerie van Financiën om mee te helpen aan duurzame oplossingen.

Laten wij onmiddellijk met de deur in huis vallen. In dit geval in tegenstelling tot het verhaal van een wereldcrisis en een uit de duim gezogen verhaal (Meki tori). Clean komen! Laten wij elkaar gewoon vertellen dat velen van ons graag om de werkelijkheid heen proberen te draaien. En als wij niet vanuit de werkelijkheid besluiten nemen, komen wij niet clean. Dus ook niet met een onduidelijke FEP 2015. De grote diversificatie van ons productiesysteem komt maar niet op gang. En waar ligt het aan? Verkeerde prioriteit en verkeerde allocatie van middelen als gevolg van de politiek die we met elkaar bedrijven.

Als wij om ons heen kijken, dan zien wij veel kapitaal. Wij zien ook heel veel spending en consumptie. Maar om de juiste besluiten te nemen, heb je ook de juiste sfeer en juiste cijfers nodig. President, de cijfers die ik weet spreken van een andere realiteit dan ons wordt voorgelegd. Volgens uw begrotingen al jaren, moet plusminus SRD 700 miljoen op maandbasis worden uitgegeven. U krijgt circa SRD 275 miljoen binnen op uw rekeningen. Groot spanningsveld! Over spanningsveld gesproken …. In 2005 was de inauguratie van de president in de Centrum Kerk, daarbij waren vele buitenlandse gasten aanwezig. Door gebruik te maken van bovengenoemde faciliteit, was daardoor het spanningsveld tussen inkomsten en uitgaven in die periode te verwaarlozen.

Bij de algemene banken zijn de leenmogelijkheden naar u en uw regering beperkter geworden. Op de weekstaat van de afgelopen weken staat aangegeven, dat u al enkele weken voor meer dan SRD 200 miljoen naast de grote bedragen die al zijn geleend bij de Centrale Bank, in het rood staat bij deze bank. Uw werkrekening bij de Centrale bank kunt u dus nauwelijks gebruiken om vrijelijk te werken. De monetaire autoriteiten hadden de regering de weg moeten wijzen. Uw leenruimte op basis van wat u terug zou kunnen betalen en dat van ons land wordt overal steeds kleiner. Wat mij steeds benauwder maakt zijn de handelingen die via oliemaatschappijen nu op dit moment plaatsvinden. Door de verplichtingen van de staat die daar worden vergroot, komt straks onze benzine toevoer in gevaar.

Laten wij clean komen! Wij zijn het aan de komende generaties verplicht. Geeft u de werkelijke stand van zaken aan ons allemaal!

Prani gi tamara!

John van Coblijn
Advertenties