DSB trakteert stille harde werkers op 'avondje lachen'
30 Jul 2015, 00:51
foto
Roue Verveer tijdens het optreden in Thalia.


Soms duurt het langer dan ‘eventjes’ om bij te komen van het lachen. Roue Verveer en Ryan Panday werken moeiteloos in op de lachspieren van de honderden aanwezigen in Thalia. Het optreden dinsdagavond is een gift van de DSB Bank aan de ‘stille harde werkers’. Hiermee wordt niet alleen waardering maar ook respect getoond, deelt bankdirecteur Sigmund Proeve mee.

DSB Bank die 150 jaar bestaat, heeft het hele jaar door activiteiten gepland. Sommige zijn al uitgevoerd. Teruggeven aan de samenleving staat centraal in de projecten. Nu was het de beurt aan ‘de mensen die achter de schermen behoorlijk wat werk verzetten.’ Personen uit 49 sociale instellingen en 26 individuen zijn bedacht met een avondje ontspanning en lekker eten.

“Op de bank rust een hele zware maatschappelijke verantwoordelijkheid. Men vertrouwt ons niet alleen geld toe, maar ook gevoelige informatie. Daar dienen wij op een verantwoorde wijze mee om te gaan,” merkt Proeve op. “U doet dat ook,” sprak hij de aanwezigen toe. “U bent verantwoord bezig. Dat komt door respect voor uw omgeving en uw medemens. Dat is ook de reden waarom we voor Thalia hebben gekozen. Dit theater is ouder dan de DSB, het bestaat sinds 1840. Wij tonen hiermee ook respect aan deze instelling.”

De samenleving mag nog meer verwachten deelt de Public Relations officer van de bank, Renate Cruden, mee. “De eerstvolgende activiteit heeft met kinderen te maken. Dat is in september. Daarna volgt het traditionele kerstconcert. We gaan een beetje extreem doen, we zijn immers 150 jaar oud.” Verveer en Panday maakten het knap moeilijk voor het publiek om de lachspieren in bedwang te houden. De verschillen tussen de Nederlandse en Surinaamse samenleving en de actuele gebeurtenissen werden met ‘veel sju’ aangehaald en opgediend. Er is met volle teugen genoten. Na de show waren de magen aan de beurt.

René Gompers
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April