Nieuwe opzet Geologisch Museum
30 Jul 2015, 04:32
foto
Scholieren van het Natin in het Geologisch Museum.


Acht scholieren van het Natuur Technisch Instituut (Natin) hebben meegeholpen om het Geologische Museum aan de Jagernath Lachmonstraat een nieuwe opzet te geven. Het gaat om scholieren van de Mijnbouw en Bouwkunde richting van het Natin die aan dit project hebben gewerkt. De herinrichting en ordening van dit museum heeft bijkans 11 weken in beslag genomen.

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat hij blij is met de inzet van de scholieren. Het museum is woensdag heropend. Volgens Hok blijkt dat technische beroepen sinds de afgelopen 5 jaren erg in trek zijn. Met een gedegen Geologische Museum zijn belanghebbenden een eindje geholpen, vindt hij. In het museum zijn verschillende gesteenten, mineralen en gereedschappen te zien die worden gebruikt tijdens bouwkundige en mijnbouwwerkzaamheden.

Stage-coördinator Haidy Saimbang van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst zegt dat het museum enigszins in verval was geraakt. De scholieren hebben het als werkopdracht goed klaar gespeeld om nieuw leven te blazen in dit instituut.
Het museum is dagelijks open en is toegankelijk voor eenieder. Vooral studenten kunnen hiervan goed gebruik maken, maar ook bedrijven en belanghebbenden in de mijnbouwsector. Ook landbouwstudenten kunnen hier terecht, stelt Saimbang.

Afdelingshoofd van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst Mahinderpersad Autar is blij met de samenwerking met Natin. Ook de sponsors hebben hun bijdrage geleverd aan dit project. Met stageplekken voor Natin-scholieren probeert hij hen te motiveren verder te gaan in de mijnbouwkunde.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April