Seks met minderjarige levert man jaar straf op
29 Jul 2015, 17:27
foto


Een jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, luidt het vonnis van rechter Dinesh Sewratan voor Norman C. De man heeft augustus vorig jaar orale seks gehad met de vriendin van zijn dochter die nog minderjarig is.

Het meisje was ten tijde van de daad 15 jaar en acht maanden. Raadsman Gregory Sitaram heeft de veroordeelde aangespoord om de waarheid te vertellen. Nadat hij zijn spijt had betuigd, heeft de kantonrechter de strafmaat opgelegd. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak een celstraf van twee jaren onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest geëist.

Eerder had Norman C. verklaard dat hij tijdens de seksuele handelingen niet wist dat het meisje minderjarig was en dat hij dacht dat ze zestien jaar oud was. Een andere raadsman stond hem toen bij.

Sitaram zegt aan Starnieuws dat Norman C. uiteindelijk de waarheid heeft gesproken. “ Het slachtoffer en haar moeder hebben hem vergeven, omdat hij oprecht zijn spijt heeft betuigd. Ook de rechter week af van de strafeis van het OM”, deelt Sitaram mee. "Dit zal u voor de rest van uw leven achtervolgen," concludeerde de magistraat.
Advertenties