Snijders en Zunder namens Ravaksur en BvL in FEP
29 Jul 2015, 10:46
foto
Vakbondsleider Robby Berenstein


De vakbondsleiders Errol Snijders en Armand Zunder zullen namens Ravaksur deelnemen in het Financieel Economisch Platform 2015 (FEP). Ravaksur zal ook de Bond van Leraren (BvL) vertegenwoordigen in het Platform. Dit deelt vakbondsleider Robby Berenstein (voorzitter C-47) mee aan Starnieuws.

"Ondanks het feit dat we een aantal bezwaren hebben tegen het Platform, hebben wij besloten mee te doen," zegt Berenstein. Hij haalt aan dat een bezwaar is dat op zeer korte termijn adviezen gegeven moeten worden. Er is geen ruimte om zaken diepgaand te bestuderen. Vrijdag al moet het eerste advies uitgebracht worden aan president Desi Bouterse. Het gaat volgens Berenstein om de verhoging van de energietarieven. Hierover wordt geruime tijd gesproken. Voor Ravaksur is dit geen discussiepunt, want de subsidies zijn te hoog. Het gaat er wel om op welke wijze dit zal gebeuren. Wie zullen de lasten dragen?

Ravaksur stelt dat er redenen zijn om niet mee te doen, maar toch is er besloten om wel te participeren in het FEP. "Wij moeten elk forum waarin wij ons standpunt bekend kunnen maken over een aantal issues, aangrijpen. Al is het zo dat wij misschien minimaal invloed kunnen uitoefenen op het uiteindelijke besluit van de regering," meent Berenstein.

Het Platform is volgens de vakbondsleider "een groep van belangen". Berenstein merkt op dat Dilip Sardjoe namens de NDP is afgevaardigd, maar hij is ook ondernemer. Hij behartigt een bepaald belang en heeft ook belangen in de energiesector, voert Berenstein aan. "Voor ons wordt het een belangen-fight in het Platform. Dus op z'n minst willen wij de mening van onze belangengroep, de werkers, naar voren brengen in het forum. Daarvoor gaan wij in het Platform," stelt de vakbondsleider.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April