Sapoen en Chitan mogen normaal functioneren in DNA
29 Jul 2015, 10:02
foto
Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen


De Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan mogen voorlopig normaal hun werk doen. In de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee is dinsdag een besluit hierover genomen. Dit in afwachting van het vonnis van de rechter in kort geding. De leiding Pertjajah Luhur had Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om Sapoen en Chitan de toegang tot het parlement te ontzeggen, aangezien ze teruggeroepen zijn.

Assembleevoorzitter Simons is volgens een aangenomen motie niet bevoegd om op welke grond dan ook leden van DNA de toegang te ontzeggen om hun werkzaamheden uit te voeren, behalve in die gevallen zoals die genoemd zijn in de artikelen 43 tot en met 46 van het Reglement van Orde. (Deze artikelen hebben betrekking op ontnemen van het woord tijdens een vergadering.)

DNA zal, zoals in alle andere gevallen in het verleden, het rechterlijk vonnis afwachten in de zaken die door de leden Sapoen en Chitan zijn aangespannen om hun terugroeping aan te vechten, deelt de afdeling Communicatie en Informatiedienst van DNA mee in een persbericht. Sapoen en Chitan zal niks in de weg gelegd worden om hun werk normaal te doen en zij zullen als alle andere parlementariërs behandeld worden.

Sapoen en Chitan hebben een zaak aanhangig gemaakt tegen de leiding van Pertjajah Luhur. Gevraagd is om te stoppen met alle acties tegen hen totdat in een bodemgeschil uitspraak is gedaan. Donderdag is het antwoord en pleidooi in het kort geding. Daarna volgt uiterlijk 6 augustus repliek en op 13 augustus dupliek. Advocaat Nailah van Dijk verwacht het vonnis in oktober, na de recesperiode.
Advertenties