MZ bezig met campagne tegen hiv/aids in binnenland
29 Jul 2015, 12:38
foto


De Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ) is bezig met een hiv/aids bewustwordingscampagne in Brokopondo. Sabi yu fantiwoutu kai lobi ku wan kouwsu, Ken je verantwoordelijkheid, gebruik een condoom is de boodschap van deze campagne die maandag is gestart. De boodschap is in diverse talen die gangbaar zijn in het binnenland, verwoord.

Met fondsen van ‘The U.S. President's Emergency Plan for AIDS Relief’ (Pepfar) zijn er video- en audio boodschappen, posters en flyers geproduceerd voor de gemeenschappen waarin de Medische Zending werkt. De aanwezigen, onder wie Lorenzo New, de afgevaardigde van Amerikaanse ambassadeur en schoolkinderen, mochten de hiv/aids voorlichting filmpjes bekijken die de Medische Zending samen met de lokale gemeenschappen heeft geproduceerd. Dit meldt de afdeling Public & Community Relations van MZ.

Bij de productie van de videoboodschappen is gebruik gemaakt van rolmodellen die door de gemeenschappen zijn voorgedragen. MZ benadrukt dat de gemeenschappen moeten werken aan hun eigen gezondheid. In de boodschap wordt gewezen op de eigen verantwoordelijkheid.
Na de presentatie van de filmpjes deden de jongeren mee aan een quiz over hiv/aids. Hieruit is opgemaakt dat de boodschap duidelijk is overgekomen. Het was meer dan duidelijk dat zij de boodschap hebben begrepen.
Advertenties