Werkgroep bereidt verkiezing jeugdambassadeurs voor
29 Jul 2015, 16:33
foto
De werkgroep die de verkiezing van de nieuwe Caricom-jeugdambassadeurs zal voorbereiden; derde van rechts, de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas. (Foto: S en J)


De werkgroep die de verkiezing van de nieuwe Caricom Youth Ambassador (CYA) moet coördineren, is gisteren door de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas geïnstalleerd. De commissie is de komende periode belast met de werving en selectie van nieuwe regionale jeugdvertegenwoordigers. Koningsbloem-Pinas benadrukte dat alle jongeren de kans krijgen zich kandidaat te stellen.

Deze verkiezingen worden georganiseerd door het Nationaal Jeugdparlement en vinden om de twee jaar plaats. De huidige jeugdambassadeurs zijn Tasmara Pique en Franky Koffie. De werkgroep zal de sollicitatie-oproep voorbereiden. Na de selectieprocedure zullen de kandidaten een toespraak moeten voorbereiden en houden.

Het hoofddoel van de CYA’s is het promoten van de Caricom Single Market & Economy, en het ontwikkelen van projecten over de problematiek van jongeren op regionaal niveau. De Caricom-jeugdambassadeurs zijn ook de stem van de Surinaamse jongeren in het Caribische gebied, zegt de voorlichting van Sport en Jeugzaken (S en J)

De werkgroep bestaat uit de leden : M. Biervliet (voorzitter), T. Kallan (ondervoorzitter), S. van Brussel, V. Lalji, V. Rijkland en J. Kartopawiro.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April