Bedrijfsleven betrokken bij aanpassing leerlijnen SO
29 Jul 2015, 04:11
foto
Bij de presentatie van de praktische leerlijnen en het portfolio voor Voortgezet Speciaal Onderwijs. (Foto: MinowC)


Het bedrijfsleven is betrokken bij het proces van aanpassing van leerlijnen voor het Speciaal Onderwijs (SO). Het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) had bij een onderzoek achterhaald dat blinde leerlingen en leerlingen met een gehoorbeperking, gemakkelijker aan een baan komen in tegenstelling tot leerlingen met een verstandelijke beperking. Samen met de ondernemingen is nagegaan aan welke eisen leerlingen met een verstandelijke beperking moeten voldoen voor een baan bij een bedrijf.

De ontwikkelde leerlijnen zorgen voor de uniformiteit binnen de praktijkvakken van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Graciella Hew A Kie, hoofd van het BSO, zegt dat de leerlijnen van uiterst belang zijn, omdat er geen algemeen curriculum ontwikkeld kan worden voor het Speciaal Onderwijs, aangezien elk kind anders is.

De leerlijnen kunnen voor elk vak gebruikt worden dat in het Speciaal Onderwijs wordt verzorgd. Het zijn specifieke richtlijnen, zodat er inhoudelijk wel eenduidigheid geboden kan worden aan de kinderen. Er is ook rekening gehouden met het door het bedrijfsleven geschetste profiel.

De leerkrachten van het Speciaal Onderwijs hebben vanaf vorig jaar november trainingen gevolgd over het uitzetten van de leerlijnen. De uitvoering zal in oktober plaatsvinden, meldt de voorlichting van het MinowC.


Advertenties