Sapoen: Fractieloos zijn is een 'domme uitspraak'
28 Jul 2015, 05:33
foto


Assembleelid Raymond Sapoen vindt het een "ongelooflijk domme uitspraak", van de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, dat hij en Diepakkoemar Chitan fractieloos zijn. "Zodra je deel uitmaakt van het parlement, maak je ook deel uit van een fractie," zegt Sapoen om commentaar gevraagd aan Starnieuws.

Sapoen stelt dat er verschil van inzichten kunnen zijn, "maar dat laat onverlet dat wij deel uitmaken van de fractie van Pertjajah Luhur". Sapoen zegt dat in dat licht de brief gezien moet worden die hij geschreven heeft naar de PL-fractie. Hij haalt aan dat alle Assembleeleden gekozen zijn binnen een bepaalde politieke constellatie.

"Zolang het niet anders blijkt, zijn wij lid van de fractie die ons gekandideerd heeft. "Tot het tegendeel blijkt. Als wij ons ergens anders bij aansluiten, dan zijn wij lid van een andere fractie. Dat is tot nu toe niet het geval," meent Sapoen. Hij onderkent dat het in de praktijk lastig zal uitpakken als de fractieleider en de overige leden dat niet leuk vinden. "Ik denk dat het in tijd wel losloopt," zegt Sapoen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April