Training over criminaliteitspreventie gestart
27 Jul 2015, 22:52
foto
Bij de start van de training ‘Resistance and Prevention Program (RAPP) op de Politieacademie. (Foto: KPS)


De training ‘Resistance and Prevention Program (RAPP) is vandaag gestart en duurt tot en met 5 augustus op de politieacademie. Het gaat om een geaccrediteerde training in samenwerking van de Pan American Development Fund (PADF) en het Korps Politie Suriname. 26 politieambtenaren, ambtenaren van het Openbaar Ministerie, de ministeries van Sportzaken, van Justitie en Politie en van Onderwijs en een lid van een ngo, doen mee aan de training.

De training is gefocust op sociale criminaliteitspreventie onder de jongeren als risicogroep. Er zal aandacht worden besteed aan de diverse strategieën om criminaliteit aan te pakken. Burgerveiligheid zal vanuit een preventieve perceptie behandeld worden. Daarnaast zal kennis worden uitgewisseld over buurtmanagement en capaciteitsversterking van buurten. De docenten zijn twee politieambtenaren van de Portland Police.

Deze training maakt deel uit van een regionale inspanning die zich richt op Suriname, de Bahama’s en Trinidad en Tobago en wordt gefinancierd door de US State Department in het kader van het Caribean Security Initiative (CBSI). De deelnemers zullen schriftelijk getoetst worden en krijgen aan het einde van de training een certificaat. Bij de opening van de training hebben de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname en de korpschef korte toespraken gehouden, zegt de Public Relations van de politie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April