CHS schrijft tweede brief met onderbouwing aan PL
27 Jul 2015, 17:33
foto
De leden van het CHS die aanwezig waren op de tweede vergadering.


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft vandaag een nieuw schrijven gestuurd naar Pertjajah Luhur (PL) waarin meegedeeld wordt waarom Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan niet zullen worden teruggeroepen. Zaterdag had CHS al een brief hierover geschreven met de mededeling dat bij toetsing van de wet niet ingegaan kon worden op het verzoek van de PL.

Hoewel het CHS nu een uitgebreid schrijven heeft gestuurd naar de PL, blijft het instituut erbij dat de terugroeping van de twee Assembleeleden niet voldoet aan de wettelijke bepalingen. CHS is tot de conclusie gekomen dat niet voldaan is a de grond voor terugroeping op basis van artikel 3 lid 1e van de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers. Er is volgens CHS geen plaats opengevallen van de Assembleeleden Sapoen en Chitan, waardoor er geen vacature is ontstaan.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat het op een bacovenwinkel lijkt bij het CHS. Eerst tekent de voorzitter voor leden die niet aanwezig waren op de vergadering. In het tweede schrijven wordt aangegeven welke leden afwezig waren. In de eerste brief wordt niet uitgelegd waarom het CHS niet overgaat tot vaststellen van wie in de plaats komen van Sapoen en Chitan. Somohardjo blijft er bij dat Merkus moet worden ontslagen door president Desi Bouterse. Hiertoe is vandaag een brief geschreven aan de president.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April