Parma en Fontinie voorleeskampioenen Stoelmanseiland
27 Jul 2015, 14:11
foto
Yulleesa Parma van de Prinses Beatrixschool


Yulleesa Parma van de Prinses Beatrixschool en Donchello Fontinie van de Graman Akontoe Velantischool zullen Stoelmanseiland vertegenwoordigen tijdens de Grand Finale van de Nationale voorleeskampioenschappen. Landelijk worden voorleeskampioenschappen gehouden, waarna de winnaars op 7 augustus in Paramaribo tegen elkaar zullen uitkomen.

Fontinie heeft hoog gescoord door zijn enthousiaste presentatie. “Niet alleen kinderen uit de stad zijn betrokken bij de kampioenschappen. Het gaat ook en vooral om de leesstimulering van onze kinderen in het binnenland,” zegt Agnes Ritfeld van Stichting Projecten. Volgens haar hebben de kinderen bewezen dat ze goed kunnen voorlezen.

De Prinses Beatrixschool op Stoelmanseiland was vrijdag het sfeervolle decor van een uiterst spannende voorleeswedstrijd. De deelnemers, hun klasgenoten en leerkrachten kwamen van ver om hun schoolkampioenen aan te moedigen en te ondersteunen. De jury stond voor een moeilijke beslissing; alle leerlingen van de onder- en bovenbouw hadden zich, samen met hun leerkracht bijzonder goed voorbereid en lieten horen dat ze over veel voorleestalent beschikken.

De Nationale Voorleeskampioenschappen zijn bedoeld om de leesontwikkeling en het leesplezier van de schoolkinderen landelijk te stimuleren. Thuis en op school voorgelezen worden, is immers van groot belang voor de taalontwikkeling van jonge kinderen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April