OW-bonden zullen tot 11 uur werken
27 Jul 2015, 04:08
foto
OW-minister Rabin Parmessar. (Beeld: René Gompers)


De Werknemers Organisatie Openbare Werken en de Bond Personeel Sluizen en Gemalen zullen vandaag om 11.00 uur in vergadering bijeenkomen. Aan minister Rabin Parmessar is gevraagd om over te gaan tot uitvoering van het protocol van afspraken d.d. 26 juni 2015. De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de regels die vastgesteld zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken niet kan negeren. Deze gelden voor alle ambtenaren.

De minister zegt dat er een overurenregeling is en hij kan daar niet om heen. De bonden zouden nu teveel vragen. Hetzelfde geldt voor waarnemingstoelagen. Deze zaken zijn vastgesteld door de regering. De bewindsman hoopt in het onderhoud met het bestuur tot overeenstemming te komen. Hij heeft een schrijven ontvangen, waarin de bonden, onder leiding van Michael Sallons, meedelen wat hun actiemodel is.

De minister ontving vrijdag een petitie met acht punten die volgens de bond zorgen voor grote onrust op de werkvloer. Alle afdelingen hebben de instructie om vanaf maandag de werkzaamheden tot 11.00 uur te verrichten. Daarna moeten zij zich aanmelden voor vergadering in de hal van het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken. Daar zullen dagelijks de stand van zaken geëvalueerd worden en de verder te nemen stappen worden bepaald.

De dispensatie aan de medewerkers van de dienst Sluizen en Gemalen voor wat betreft extreme regenval, die in direct verband staan met het ontwateren, blijft tot nadere instructies van kracht. Mocht het ministerie van Openbare Werken op vrijdag 31 juli uiterlijk 24.00 nog geen aanvaardbaar reactie aan het bestuur van de bonden hebben gepresenteerd, dan zullen de acties ingaande maandag 3 augustus verscherpt worden.
Advertenties