Installatie Financieel Economisch Platform maandag
26 Jul 2015, 00:54
foto
Winston Lackin, woordvoerder presidentiële commissie.


Het Financieel Economisch Platform (FEP) wordt maandagavond geïnstalleerd door president Desi Bouterse. Woordvoerder van de presidentiële commissie, Winston Lackin, deelt Starnieuws mee dat het Platform van korte duur is. Het gaat om adviezen aan de president over te nemen financieel-economische maatregelen op korte termijn.

De president heeft vrijdag vergaderd met de verschillende deelnemers uit het bedrijfsleven, vakbeweging en maatschappelijk veld. De mensen hebben de 'terms of reference' meegekregen om te bestuderen. Zij zullen hun op- en aanmerkingen hierover kenbaar maken. Lackin legt uit dat het bij de invulling van het FEP gaat om technische mensen.

Nadat het FEP zijn werk heeft gedaan, zullen de bestaande instellingen intussen in werking zijn. Lackin denkt onder andere aan de Sociaal Economische Raad (SER), de Planraad, het Planbureau en vanuit de vakbeweging is opgemerkt dat het Tripartiet Overleg er ook is. Het FEP zal een korte levensduur hebben en is in dit stadium nodig. De nieuwe regering die op 12 augustus aantreedt, moet gelijk aan de slag kunnen, vandaar dat gekozen is voor deze werkwijze, zegt Lackin.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April