CHS wacht vonnis rechter af in zaak Sapoen/Chitan
11 Jul 2015, 00:53
foto


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft geen actie ondernomen nadat een brief is ontvangen van Pertjajah Luhur (PL), waarin Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn teruggeroepen. De termijn van 14 dagen verstrijkt vandaag. Intussen heeft ook VHP-voorzitter Chan Santokhi geschreven naar CHS-voorzitter Eugene Merkus om aandacht te vragen voor de brief die PL op 26 juni stuurde.

Santokhi wijst Merkus in het schrijven er op dat de brief van PL en de daarop volgende handelingen van het CHS over de opvolging van Sapoen van groot belang is voor de VHP. Indien Sapoen teruggeroepen wordt, schuift Barkat Mohab Ali op in kiesdistrict II, Wanica. Santokhi vraagt het CHS om binnen de wettelijke termijn te handelen, waardoor er wordt voorzien in de ontstane vacature.

Merkus om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij conform de wet handelt. Vanuit het CHS is er nu geen actie gaande. Merkus benadrukt dat er een rechtszaak gaande is over deze kwestie. Hij wil inhoudelijk niet ingaan op de zaak en wacht de uitspraak van de rechter af.
pdf-icon.gif Brief_VHP_aan_CHS.pdf                
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April