Beëdiging dr- en rr-leden met Paramaribo begonnen
08 Jul 2015, 00:53
foto
De rr-leden leggen de belofte af in de Congreshal. (Foto: Raoul Lith)


De 21 districtsraads- (dr) en tweehonderd ressortraadsleden van de 12 ressorten van Paramaribo zijn dinsdag geïnstalleerd. Zij hebben in de Congreshal hun eed of belofte afgelegd. “Was het vroeger zo dat u als dr- of rr-lid lekker even thuis kon wachten op uw salaris, wordt er nu van u verwacht dat u met de mensen bezig gaat zijn,” hield Jerry Miranda, districtscommissaris van Paramaribo Noordoost, de regionale vertegenwoordigers voor.

Miranda riep de raadsleden op zichtbaar te zijn in het veld. “Men moet weten wie u bent, want men gaat u toetsen op wat u heeft gepresteerd”. Miranda merkte op dat de leden hun werk eerlijk, naar eer en geweten moeten uitvoeren. “De functie houdt in dat de bevolking op u rekent om een verschil te brengen in haar leefsituatie. Er gaan mensen met presentjes komen om de andere kant op te kijken, val hier niet voor", stelde Miranda. Hij riep op om realistische begrotingen te maken en vooral de handen uit de mouwen te steken.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling, die de verantwoordelijkheid heeft voor de installatie herinnerde de dr- en rr-leden er aan dat zij gekozen zijn doordat een deel van de gemeenschap haar vertrouwen in hen heeft gelegd. “U bent vertegenwoordiger, u representeert het Surinaamse volk en wel het deel dat in Paramaribo woont. Als raadslid hebt u belangrijke taken te vervullen,” hield Betterson de vertegenwoordigers voor. Hij gaf aan dat “het bevorderen van het land in het algemeen en van het eigen district, ressort in het bijzonder,” de hoofdtaak is van een rr- en dr-lid.

“We hebben een periode gekend waarbij districts- en ressortraadsleden alleen belangrijk waren tijdens Verenigde Volksvergaderingen,” legde Betterson uit. Hij zei dat met het decentralisatieproject meer dan ooit het belang van deze dr- en rr-leden is gebleken. “Ik wil u op het hart drukken om na te gaan waarom elke persoon het hokje naast uw naam rood heeft gekleurd. Beschaamt u het vertrouwen dat in u is gesteld niet”.

Deze maand zullen de dr- en rr-leden van alle districten worden beëdigd en geïnstalleerd. Vandaag is het de beurt van Wanica om de regionale vertegenwoordigers te beëdigen.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April