Wahi en Van Assen geselecteerd voor 27e Panam Games
07 Jul 2015, 20:34
foto
de Algemene Ledenvergadering van De Pan American Sport Organisatie (PASO), in Toronto, Canada.


Sunayna Wahi en Miguel van Assen zijn geselecteerd voor deelname aan de 27ste Panam Games. De atleten Jeffrey Vanan en Ifrish Alberg zijn buiten de boot gevallen. Op de Algemene Ledenvergadering van de Pan American Sport Organisatie (PASO), in Toronto, Canada, is het atletiek kwalificatieproces hoog op de agenda. Op de vergadering van 6 juli is het quotum voor de atletieksport bijgesteld van 680 naar 711, maar door vele inschrijvingen en de strengere selectie, vallen meer atleten buiten de finale inschrijving.

Het probleem ligt buiten de competentie van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) en de Surinaamse Atletiek Bond. Na het bepalen van het quotum van 680 in 2012, door de PASO Executive Board, heeft het Surinaamse Olympisch Comité volgens schema voldaan aan de vereisten. De ‘Final Entry by Name’ moest geschieden voor 15 juni 2015 en dat is ook gedaan door het Surinaams Olympisch Comité, met de tijden die door de Surinaamse Atletiek Bond zijn doorgegeven.

De Pan American Athletics Confederation is de organisatie die belast is met het onderdeel Atletiek en de verantwoordelijkheid heeft te voldoen aan het opgegeven quotum van 680, die in 2012 was bepaald. Na lange discussies is er door het PASO bestuur de beslissing genomen op 6 juli, om dit te verhogen naar 711. Er worden geen atleten toegelaten op de verschillende nummers die een lagere ranking hebben dan de atleten die niet zijn geselecteerd.

De 100 m sprint waarop de Surinaamse atleten uitkomen, is een van de sterkst bezette nummers in de regio met atleten van wereldklasse, zegt het SOC.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April