Gajadien: Minister benadeelt Staat voor SRD 1 miljoen
07 Jul 2015, 14:53
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


“Met het negeren van de rechtelijke uitspraak om de runderen vrij te geven aan de ondernemer Ashruf, heeft minister Soeresh Algoe bewust de Staat en daarmee de samenleving met op z’n minst SRD 1 miljoen benadeeld,” zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) aan Starnieuws.

Gajadien stelde deze kwestie reeds tijdens de laatste begrotingsbehandeling in februari dit jaar aan de orde. Volgens hem spelen er meerdere zaken rond deze kwestie in het geheimzinnigheid dan naar voren wordt gebracht. Er worden volgens de VHP'er allerlei drogredenen aangevoerd zoals "de koeien zijn in quarantaine en een intern onderzoek is gaande". Gajadien voert aan dat de minister verschillende versies aan uitleg gegeven heeft waarom de runderen niet vrijgegeven werden. Het inzetten van militairen ter bewaking van deze runderen zijn vergaande besluiten die een minister van LVV alleen niet kan nemen.

Gajadien vindt dat de ondernemer moet kunnen beschikken over zijn runderen, zoals nu wel door de minister via de media is doorgegeven. Anderzijds moet de samenleving de juiste informatie krijgen waarom nu zoveel kosten zijn gemaakt naast de nog te betalen dwangsom van SRD 1 miljoen.
Het Assembleelid zal via zijn kanalen trachten om verder onderzoek te doen naar wat met de arealen te Baboenhol en Tibiti gaat gebeuren, daar er allerlei speculaties hierover worden gedaan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April