Verkiezing president en vp op 14 juli
07 Jul 2015, 09:37
foto


De vergadering voor de verkiezing van de president en vicepresident zal op 14 juli worden gehouden. Dit is zojuist besloten in de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee. Kandidatenlijsten kunnen tot en met 10 juli worden ingediend. De sluitingstijd is 15.00 uur.

Op basis van een modelformulier dat ontworpen is, kunnen kandidaten worden ingediend. Er zijn zeven Assembleeleden nodig om een kandidaat voor te dragen. De bekendmaking voor de verkiezing zal zo snel mogelijk de deur uitgaan om de termijnen die gesteld zijn in de wet te halen. De kandidaten die gesteld zijn, moeten ook van te voren worden bekendgemaakt aan de samenleving.

Het is duidelijk dat de president en vicepresident op 14 juli gekozen zullen worden. De kandidaten van de NDP zijn bekend. Het gaat om NDP-voorzitter Desi Bouterse die voor de tweede termijn gaat en Ashwin Adhin voor vicepresidentschap.

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft gisteren benadrukt dat de regering zo snel mogelijk aan de slag moet gaan. Aangezien diverse voorstellen gedaan door de VHP opgenomen zullen worden in het regeringsprogramma, zal de oranjepartij de kandidaten van de NDP ondersteunen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April