Bouterse sluit algemene informatieronde vandaag af
07 Jul 2015, 08:08
foto
Het team van de NDP tijdens de informatiegesprekken. Van links naar rechts: Errol Alibux, Jules Wijdenbosch, voorzitter Desi Bouterse, Winston Lackin, André Misiekaba en Faizal Abdoelghafoer.


De algemene ronde van de informatiegesprekken die de NDP-top onder leiding van president Desi Bouterse houdt, wordt vandaag afgesloten. Om 11.00 uur is er een onderhoud met het Comité Christelijke Kerken. Om 12.00 uur ontvangt het onderhandelingsteam een vertegenwoordiging van de Vereniging van Landbouwers en Veetelers.

Woordvoerder Winston Lackin zegt dat in deze ronde veel informatie is verzameld. Er zal een evaluatie worden gepleegd van wat er allemaal tijdens de verschillende gesprekken aan de orde is gesteld. Nagegaan zal worden welke vraagstukken meegenomen zullen worden in het uit te voeren regeringsprogramma.

De gesprekken met politieke partijen, het bedrijfsleven, vakbeweging, de bankiersvereniging, mediadirecteuren en maatschappelijke groeperingen zijn bijzonder constructief ervaren, concludeert Lackin. Nagenoeg alle groepen hebben aangegeven dat er behoefte is aan regelmatig overleg. Duidelijk is dat de Sociaal Economische Raad in het leven zal worden geroepen om discussie te hebben over maatregelen die genomen moeten worden, waardoor er draagvlak is.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April