VHP verduidelijkt 'niet voordragen kandidaten'
06 Jul 2015, 16:19
foto


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) legt in een verklaring uit waarom er geen kandidaat voor president en vicepresident zal worden voorgedragen. De regering moet zo snel mogelijk beginnen met het aanpakken van de vele problemen in het land. De VHP heeft technische steun en expertise aangeboden indien de regering dat wenselijk acht.

De verklaring van de VHP:
"De VHP ging in mei 2014 een overeenkomst aan met andere politieke partijen om gezamenlijk de verkiezingen op 25 mei 2015 in te gaan, en regeermacht te verwerven. De VHP bleek na de verkiezingen in aantallen stemmen en in aantallen zetels voor DNA, DR en RR vooruit te zijn gegaan. De VHP visie heeft ruime ondersteuning gevonden.

Maar de verkiezingen hebben voor de VHP geen mogelijkheden opgeleverd om regeermacht te verwerven en een regering te leiden om de VHP visie te realiseren. De VHP zal zich echter onverkort blijven inzetten voor de rechtvaardige belangen van ons volk, en elk initiatief daartoe ten volle steunen.
In de afgelopen weken, na de verkiezingen, zijn op uitnodiging van de voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) informatiegesprekken gevoerd met de VHP, in het kader van parlementaire ondersteuning voor een komende regering. De VHP heeft in de informatiegesprekken de NDP voorzitter gefeliciteerd met de uitkomst van de verkiezingen en hem voorgehouden dat nu op hen de verantwoordelijkheid rust om zo gauw mogelijk een regering te vormen, en ons land te besturen en te leiden uit de ernstige sociale, economische en financiële problemen die manifest zijn.

De VHP heeft hierbij nadrukkelijk gesteld dat zij een partner is waarop gerekend kan worden als het gaat om het welzijn van het volk van Suriname en zaken als behoorlijk bestuur: ook nu zal zij dit pad blijven volgen. De NDP en haar regeerpartners zullen de politieke verantwoordelijkheid voor het bestuur moeten dragen, maar zij kunnen – indien ze dat wensen - rekenen op steun voor de gepresenteerde beleidsissues. De VHP heeft ook concreet technische steun en expertise aangeboden, als de regering dat nodig mocht vinden.

Gezien de ernstige financiële, monetaire en sociale problemen waarvoor Suriname staat moet er zo snel mogelijk een nieuwe regering aantreden die aan de slag gaat; de problemen in ons land zijn groot. De VHP concludeert na zorgvuldig intern beraad dan ook, dat het in het algemeen belang is om de procedure tot verkiezing van de president en vice president kort en efficiënt te doen zijn. Op grond van voorgaande overwegingen heeft de VHP besloten om bij de aanstaande verkiezing van een president en een vice president in DNA, geen kandidaten voor te dragen.
De VHP benadrukt dat het in ieders belang is dat een nieuwe regering onmiddellijk aantreedt en de talrijke problemen van huishoudens en bedrijven begint op te lossen".
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April