VHP zal geen kandidaat voor president en vp presenteren
06 Jul 2015, 10:11
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en ondervoorzitter Mahinder Rathipal op weg naar het onderhoud met de NDP-top. (Foto: Raoul Lith)


De VHP heeft besloten dat ze geen kandidaten zal presenteren voor president- en vicepresidentschap. Dit heeft partijvoorzitter Chan Santokhi zojuist meegedeeld, vlak voor het gesprek met de NDP-top.

Dinsdag wordt door De Nationale Assemblee een huishoudelijke vergadering gehouden om de datum vast te stellen van de verkiezing van de president en vicepresident. Dan zal ook de termijn van kandidaatstelling worden bekendgemaakt. Zeven Assembleeleden mogen een kandidaat voor president en vicepresidentschap indienen.

Deze functionarissen moeten met tweederde meerderheid worden gekozen. Als het niet lukt in de eerste vergadering, komt er een tweede ronde. Indien een kandidaat de 34 stemmen niet haalt, moet de Verenigde Volksvergadering de doorslag geven.

Behalve de VHP heeft ook NPS-voorzitter Gregory Rusland meegedeeld geen kandidaten naar voren te zullen schuiven. De kandidaten van de NDP zijn bekend. Het gaat om Desi Bouterse voor presidentschap en Ashwin Adhin als vicepresident. De ABOP kan samen met Pertjajah Luhur nog een kandidaat naar voren schuiven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April