Paus Franciscus begint reis in Ecuador
06 Jul 2015, 03:42
foto
Paus Francis op de luchthaven van Rome op weg naar Ecuador voor zijn tweede reis naar Zuid-Amerika. (Foto: Reuters)


De tweede Zuid-Amerikaanse reis van Paus Franciscus begint in Ecuador. De kerkelijke leider heeft in 2013 de regio ook aangedaan. Volgens het Vaticaan richt zijn reis zich op het armoedeprobleem.

De paus zal ook Bolivia en Paraguay aandoen, maar niet zijn thuisland Argentinië. Het Vaticaan zegt dat het besluit van de paus om de grotere landen op het continent niet aan te doen, het belang van de kerkelijke leider in de buitenwijken weerspiegelt.
Paus Francis is de eerste leider van de rooms-katholieke kerk die uit Zuid-Amerika komt. Voordat hij paus werd heeft hij tijdens een bijeenkomst van de Latijns-Amerikaanse bisschoppen in 2007 gezegd dat ze in het meest ongelijke deel van de wereld leven.

Tijdens zijn vorige bezoek aan Latijns-Amerika in 2013, heeft hij zich tot miljoenen in Brazilië gericht tijdens een katholiek jeugdfestival op de Copacabana Beach. President Rafael Correa van Ecuador noemt het bezoek aan zijn land een eer.
De paus heeft gevraagd om op cocabladeren te kauwen als hij in Bolivia is, zegt de Boliviaanse minister van Cultuur, Marko Machicao. Coca, de grondstof voor cocaïne, wordt al duizenden jaren in de Andes gebruikt om hoogteziekte te bestrijden en als licht stimulerend middel.

Armoede en ongelijkheid, daar draait het bezoek van de paus om. Hij zal een week in de regio zijn. In september zal hij naar Cuba reizen voorafgaand aan zijn bezoek aan de Verenigde Staten. De paus heeft zich ingezet in de dooi van de relaties tussen beide landen vorig jaar december.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April