Dc Para treft veiligheidsmaatregelen voor vakantiedrukte
04 Jul 2015, 22:07
foto
Dc John de La Fuente in overleg met diverse hulpdiensten. (Foto: BIC Para)


In Para zal met het oog op de vakantie de controle op de wegen worden opgevoerd. Alles wordt in stelling gebracht voor de algemene veiligheid in het district. De Districtscommissaris (dc) van Para, John de La Fuente, heeft overleg gehad met alle hulpdiensten in het district. Er zijn ook maatregelen genomen voor de veiligheid en hygiëne op de recreatieoorden en badplaatsen.

Het commissariaat voorziet alle oorden die veilig genoeg bevonden zijn van een sticker met de tekst: Goed Gekeurd …..DC Para. De oorden worden ook voorzien van grote aanplakkingen met nummers van de veiligheidsdiensten. Op deze nummers kunnen bezoekers van de oorden bellen om een klacht door te geven of hulp in te roepen van een veiligheidsdienst. De verplichting gaat rusten op de exploitanten van het oord om deze stickers te verdienen, omdat zij eerst moeten voldoen aan alle veiligheidsvoorwaarden. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is. De aanwezigheid van lifeguards is een verplichting op elk oord. De voorwaarden staan in de vergunning voor Openbare vermakelijkheden.

De La Fuente stelt zware maatregelen in het vooruitzicht voor wat betreft hard rijden en alcoholgebruik door autobestuurders. Voor de algehele veiligheid zijn de instanties: Brandweer, Politie, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Belastingdienst en de Bestuursdienst voor een overleg opgeroepen. Op korte termijn worden de beheerders van recreatie oorden en badplaatsen opgeroepen voor een overleg.

De La Fuente neemt ook maatregelen tegen vervuilers. Alle verantwoordelijke eenheden zijn opgeroepen om mensen die onverantwoord vuil dumpen tot orde te roepen. Overal in het district zullen vuilbakken worden geplaatst, zodat bezoekers hun vuil makkelijk weg kunnen doen. De coördinatieploeg heeft huiswerk meegekregen van de dc om een beleidsplan uit te zetten over deze periode en zal wekelijks een regulier overleg hebben, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April