Raadsman PL onderneemt actie tegen Sapoen en Chitan
04 Jul 2015, 00:54
foto


De raadsman van het bestuur van Pertjajah Luhur (PL), Gerold Sewcharan, heeft vrijdag per deurwaardersexploot een schrijven gestuurd naar Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Hierin wordt er op gewezen dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan teruggeroepen zijn door de PL.

Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zegt aan Starnieuws dat de raadsman verder zal gaan met deze zaak. Allereerst is aan de Assembleevoorzitter meegedeeld welke stappen de partij heeft ondernomen om Sapoen en Chitan terug te roepen. Aan de Assembleevoorzitter wordt gevraagd om per onmiddellijke ingang Sapoen en Chitan geen toegang te verlenen tot De Nationale Assemblee.

De PL had willen voorkomen dat het tweetal dat aangekondigd heeft een eigen fractie te vormen, zou worden toegelaten als lid. Deze actie is mislukt. De commissie die de geloofsbrieven heeft onderzocht, gaf aan dat de brief waarin Sapoen en Chitan werden teruggeroepen geen deel uitmaakt van de geloofsbrieven. Het minderheidsstandpunt van de commissieleden Ronnie Brunswijk en Asiskumar Gajadien om hen niet toe te laten werd niet overgenomen door de meerderheid van de commissie onder leiding van Anton Paal.
Advertenties