Importeurs en distributeurs wijzen op belang stabiele koers
04 Jul 2015, 00:01
foto
President Desi Bouterse in gesprek met importeurs en distributeurs. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft ruim dertig importeurs en distributeurs vrijdag gesproken over de (basis)goederen. Gevraagd is over hoe zaken gecontinueerd kunnen worden. De ondernemers waren op persoonlijke basis uitgenodigd. Aan de president is aangegeven dat meegewerkt wordt om de basisgoederen tegen een geringe winstmarge te blijven importeren en distribueren, maar het is nodig om enkele faciliteiten te verruimen. Het belang van een stabiele koers werd benadrukt door de importeurs en distributeurs.

De directeur van de N.V. VSH Foods Marlon Telting, verwoordde namens de importeurs en distributeurs wat er besproken is. Gevraagd is om de havenfaciliteiten te verruimen. De douanefaciliteiten zouden langer beschikbaar moeten zijn waardoor logistieke zaken bij het afhandelen van goederen verbeterd worden.

De importeurs en distributeurs hebben aangegeven dat in aanloop naar de verkiezingen toe en daarna de koers redelijk stabiel is gehouden. Er moet alles aan gedaan worden om een stabiele koers te behouden. Indien deviezen duurder worden, zullen de prijzen van goederen en diensten ook de lucht in gaan.

Afgesproken is om het pakket van de basisgoederen te evalueren. De president stond daar open voor zei Telting. Het pakket is ooit samengesteld en daarmee is er gewerkt. Er is behoefte aan enkele aanpassingen. Dit zal verder worden uitgewerkt. Het is de afgelopen periode gelukt om de prijzen van de basisgoederen niet te verhogen. Dit kan worden voortgezet, maar gevraagd is om de faciliteiten te verbeteren. Er zal verder hierover van gedachten worden gewisseld. Tijdens het onderhoud is niet aan de orde gekomen betalingsachterstanden.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April