Scholieren naar India voor 46ste Natuurkunde Olympiade
03 Jul 2015, 18:17
foto
Vlnr:Shivan Bissesar, Bharat Basropansingh, Randall Wijntuin, Nazreen Kromopawiro, Osei Frankel (Foto: Stg. Comité Natuurkunde Olympiade Suriname)


Vijf scholieren van de middelbare school zijn naar India vertrokken waar ze zullen deelnamen aan de 46ste Internationale Natuurkunde Olympiade. De vijf scholieren zijn geselecteerd uit de scholieren van de totale bevolking; uit een half miljoen Surinamers zijn deze de beste natuurkunde scholieren beneden de 20 jaar.

Shivan Bissesar (Miranda Lyceum), Osei Frankel en Randall Wijntuin (beiden van Meyer Lyceum) en Nazreen Kromopawiro en Bharat Basropansingh (beiden van VWO Nickerie) zullen Suriname zondag vertegenwoordigen op dit wereldevenement in Mumbai. De Natuurkunde Olympiade wordt sinds 1967 jaarlijks gehouden en ieder jaar weer in een ander gastland.

De Surinaamse delegatie bestaat ook uit delegatieleider Bing Tan en Parveen Debi, beiden natuurkunde docenten. Zij zullen de opgaven die moeten worden gemaakt vertalen, zowel theoretisch als practicum. Het vorig jaar hebben 82 landen meegedaan aan de olympiade die in Astana, Kazakhstan is gehouden. De verwachting is dat er dit jaar meer landen meedoen.

De 46ste editie van de olympiade begint zondag en wordt op 12 juli afgesloten. De Surinaamse delegatie vertrekt op 13 juli weer huiswaarts.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April