Vrouw beschuldigd van vermoorden man
03 Jul 2015, 20:23
foto


Chitrawatie M. wordt ervan beschuldigd haar partner Johan Rother, die op 1 maart 2014 omkwam in een brand, vermoord te hebben. De vrouw ontkent dat zij de dood van Rother op haar geweten heeft.

Rechter Sieglien Wijnhard heeft de eigenaar van de woning gehoord op de rechtszitting. De man verklaarde dat het slachtoffer bij hem inwoonde. Een tijdje daarna vroeg hij hem toestemming om met zijn vriendin in te trekken in het huis. Zij mochten gebruik maken van de hele woning. Toen het feit zich voltrok, was de eigenaar bij zijn vader. Hij was al een week daar en werd door de buurman gebeld die hem op de hoogte stelde van de brand.

De getuige verklaarde dat er twee bossen met sleutels waren. Een bos bleef bij hem en eentje was bij de verdachte en het slachtoffer. Wanneer hij voor langere tijd wegging, liet hij ook zijn sleutelbos achter. Het slachtoffer kon niet uit de woning, omdat de slaapkamerdeur van buiten op slot was. Ook de houten deur en het traliewerk die toegang naar buiten verschaften, waren op slot. Deze sleutels zijn zoek.

De vrouw verklaarde dat zij op die bewuste dag naar het SZF was geweest en dat zij in de vooravond haar dochter belde. Zij was niet geholpen bij het SZF, omdat zij niet alle documenten bij zich had. Ze sprak met haar dochter erover en vroeg haar wat zij allemaal nodig had toen zij haar SZF-kaart in orde maakte. Het slachtoffer dat bezig was te borrelen, werd kwaad volgens de vrouw. Hij zou haar naar buiten hebben gesleept en de deur op slot gedaan hebben. Kort daarna stond de woning in lichterlaaie. De brand ontstond in de slaapkamer. De politie trof het verkoolde lichaam van Rother in de slaapkamer aan. Op 16 juli wil de rechter meer getuigen horen in deze zaak.

Na de brand constateerde de politie dat het huis vermoedelijk in brand gestoken was door Rother, die kort daarvoor ruzie had met de vrouw. Hij heeft haar uit het huis gezet, midden in de nacht. Kort daarna stond het huis in brand, terwijl de vrouw buiten was. De woning zou van binnenuit in brand zijn gestoken.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April