AAV bezorgd over economie en uitblijven betaling
03 Jul 2015, 12:45
foto
Het bestuur van de AAV staat journalisten te woord. Tweede van rechts, voorzitter Anthony Wong. (Foto: Raoul Lith)


De Algemene Aannemers Vereniging (AAV) is bezorgd over dat bedrijven mensen moeten afvloeien omdat de betaling van de overheid te lang op zich laat wachten. In een onderhoud met president Desi Bouterse heeft de AAV haar visie gegeven over het gezond maken van de economie. Ruim twintig leden van de vereniging moeten gezamenlijk meer dan SRD 200 miljoen ontvangen voor geleverde diensten. Dit zei voorzitter Anthony Wong na het onderhoud met de president en zijn team aan journalisten.

Wong merkt op dat het gebruikelijk is dat rond de verkiezingen er wat stilstand is in de economie, maar nu is er volgens hem sprake van een stilstand. Het geld rouleert volgens hem niet. De AAV ziet graag dat er een herfinanciering komt van achterstallige schulden aan de aannemers, eventueel met schatkistpapier om zo het vertrouwen van de constructiesector te behouden. De AAV stelt dat ze ruim 65 jaren een wezenlijke bijdrage levert aan de economie.

De AAV heeft diverse punten op papier gezet. Gepleit wordt voor een 'Aannemers Vergunning' waarin vermeld staat dat iemand in aanmerking komt voor een vergunning voor het uitoefenen van het beroep van aannemer. De instelling van een National Procurement Board is nodig voor transparantie bij aanbestedingen. De AAV heeft graag dat er een Bouwfonds komt, zoals het Agrarisch fonds. Het opzetten van een soeverein spaar- en stabilisatiefonds is ook op de verlanglijst van de AAV. Een algehele ordening is nodig in de bouw en constructiesector. Daarnaast worden algemene aanpassingen gevraagd om de economie gezond te maken.
pdf-icon.gif Visie_AAV.jpg                
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April