Hiv-positieve verdachte veroordeeld in zedenzaak
03 Jul 2015, 00:53
foto


Raoul L. (42 ) kreeg donderdag een celstraf opgelegd van drie jaar en zes maanden, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De veroordeelde heeft seksuele handelingen met een 17-jarige gepleegd. Hij heeft meerdere malen onbeschermd seks met de tiener gehad, terwijl hij hiv-positief is. Hij heeft het slachtoffer ook niet op de hoogte gesteld over zijn besmetting.

Kantonrechter Sieglien Wijnhard merkte op dat de veroordeelde willens en wetens het slachtoffer in het duister heeft gehouden, omdat hij bang was dat zij de relatie zou beëindigen. Dit had Raoul L. op een van de zittingen verklaard. Wijnhard legde de straf conform de eis van officier van Justitie, Claudia Bruining, op. De veroordeelde leerde haar via Facebook kennen. Zij trok bij hem in en veel later kwam zij erachter dat hij hiv-positief is. Zij hadden een maand lang onbeschermd seks met elkaar. Uit het medische onderzoek bleek dat het slachtoffer niet besmet is met het virus.

Eerder beweerde Raoul L. dat hij het slachtoffer wel op de hoogte had gesteld en dat zij er geen moeite mee had. Het meisje ontkende dat ze de status van de man kende. Zij gaf aan dat hij geen beschermde seks wilde. Hij weigerde een condoom te gebruiken. Bruining voerde aan dat er sprake is geweest van kwaadwillige opzet. De veroordeelde heeft al een vonnis op zijn naam staan. Hij zat eerder opgesloten in een verkrachtingszaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April