U-17 dames voor het eerst in voorronde WK-kwalificatie
03 Jul 2015, 05:58
foto


Suriname zal voor het eerst meedoen aan de voorronde WK-kwalificatie voor vrouwen onder de 17 jaar. Van 15 tot en met 19 juli is Suriname het gastland voor het houden van deze U-17 kwalificatiereeks. De wedstrijden worden op 15, 17 en 19 juli gespeeld in het Franklin Essed Stadion en Suriname zit in poule 4 samen met St Lucia, Barbados en Jamaica.

De dames hebben volgens Arnold Bilkerdijk, waarnemend directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), de steun van het Surinaamse publiek hard nodig. “Men moet weten dat Suriname voor het eerst meedoet met de U-17 WK kwalificatie. De SVB is pas drie jaar bezig met de U-17 competitie. Daarvoor moesten de jongere meisjes zich meten met de hoofdklasse vrouwen wat niet altijd een juiste verhouding was”, legt hij uit.

“Vrouwenvoetbal voor spelers onder 17 ligt nog in de kinderschoenen. Met lokale inzet van de SVB en de FIFA komt het nu goed van de grond. Nu is het kijken in hoe ons eerste optreden zal uitpakken; we zijn hoopvol gestemd”, aldus Bilkerdijk. Neil Sakimin, teammanager van de selectie, zegt dat het team al iets langer dan twee weken in training is. “De motivatie zit er goed in. Het gaat nu nog om een groep van 31 meisjes, die zal worden teruggebracht. Een probleem is dat we zitten met de schoolexamens, maar desondanks zetten ze zich in. We trainen haast elke dag.”

Over de gehele CFU regio worden de wedstrijden van 13 tot en met 20 juli afgewerkt. In totaal zijn er vier poules van elk vier landen. De finaleronde zal bestaan uit acht landen. Slechts de groepswinnaars gaan over en de drie beste runners up. Samen met gastland voor de finaleronde Puerto Rico, zal van 13 tot 22 november 2015 gestreden worden voor de Concacaf WK U-17 eindronde.

Ala-D Media
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April