PET-inzamelingsproject start te Latour
02 Jul 2015, 20:04
foto
De bak in productiefase. Hierin worden rekken met grote nylon zakken geplaatst waarin de lege flessen worden opgevangen.


In het Stibula-gebouw te Latour start Fernandes Bottling morgen een PET-flessenverzamelingsactie. Consumenten kunnen lege PET-flessen plaatsen in een van de 12 verzamelbakken die bij verschillende supermarkten in het ressort staan. De flessen zullen zo gescheiden van ander afval, worden opgehaald door Amazona Recycling Company (AmReCo), die de verwerking van de PET-flessen op zich zal nemen, waarbij versnipperd PET-materiaal gereed wordt gemaakt om opnieuw te gebruikt voor productie van plastic.

Het gaat om een onderdeel van het PET-inzameling en recycling programma van de Fernandes Bottling Company. Fernandes wil met deze projecten het bewustzijn over gescheiden afvalinzameling vergroten. Het bedrijf had eerder een eigen recyclingafdeling, maar besteedt de inzamelingsactiviteiten nu uit aan andere organisaties. Samen met twee van deze organisaties is Fernandes Bottling een proef gestart om in de praktijk te testen welke inzamelingsmethode het beste werkt.

AmReCo haalt al vijf jaar het bedrijfsafval van Fernandes Bottling, waaronder papier, hout, aluminium en plastic, op en verwerkt deze voor recycling. AmReCo is onlangs samen met de Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) begonnen met het plaatsen van verzamelbakken voor lege PET-flessen.

Het is de bedoeling de hoeveelheid lege flessen op straat te verminderen. Stichting SuReSur zal dit project, dat vorige maand gelanceerd is, gedurende de rest van 2015 en het volgend jaar verder uitbreiden met het plaatsen van nog meer dan 400 inzamelbakken verspreid over alle districten. Een tweede inzamelingsproject van Fernandes Bottling Company in samenwerking met de Stichting Samarja, waarbij er gebruik gemaakt zal worden van een ander ophaalsysteem, zal later dit jaar gelanceerd worden, zegt de voorlichting van Fernandes.
Advertenties