Bond Staatsolie vraagt solidariteit lezers voor dWT-bond
02 Jul 2015, 01:58
foto


De Staatsolie Werknemers Organisatie Suriname (SWOS) zegt in een open brief naar alle lezers van de Ware Tijd solidair te zijn met de bond bij de krant. De maatschappelijke verantwoordelijkheid van de directie beperkt zich niet tot de lezers, maar geldt in de eerste plaats voor de werknemers, die tijd noch moeite gespaard hebben om het blad naar grotere hoogte te tillen en de lezers gedurende de verkiezingen optimaal van nieuws hebben voorzien, stelt het bestuur van de SWOS, onder leiding van Lloyd Read.

"Jammer dat sommige werkgevers zich alleen maar bekommeren om hun mooie huizen in het buitenland en hun winsten in Suriname, maar niet om de mensen die hen hebben geholpen om dat te bereiken. Afgelopen vrijdag werd bekend, dat ondanks alle inspanningen van de Bemiddelingsraad, een orgaan dat van overheidswege is ingesteld om bij problemen tussen werkgevers en werknemers te bemiddelen, de directie van de krant weigert om water bij de wijn te doen en vasthoudt aan onmogelijke eisen ten aanzien van de werknemers. Iedereen weet dat de prijzen omhoog gaan en dat de vooruitzichten aangeven dat we te maken zullen krijgen met behoorlijke prijsstijgingen in de nabije toekomst. Het zal de directie van de krant zeker ook niet ontgaan zijn. Het lijkt er op dat de directie probeert om de vakbond te breken en de kracht van het collectief te verzwakken, zodat er vrij spel ontstaat voor de werkgever om te doen en laten wat hij wilt, zonder rekening te houden met de inzet, het werk en de belangen van de werknemers," stelt de SWOS.

De bond keurt dit gedrag ten sterkste af en is van mening dat ook de lezer van de krant, het publiek, zich moet scharen achter de strijd van de werknemers. "Een verhoging van SRD 1.00 voor voedingstoelage, een loonscorrectie van vijftig SRD en het niet willen uitvoeren van wettelijke regelingen zoals het uitbetalen van overwerk op zon- en feestdagen, zijn natuurlijk niet acceptabel, voor u niet en voor de werknemers bij de Ware Tijd ook niet. Daarom roepen wij u op om dit ook duidelijk te maken aan de directie, op welke wijze dan ook. Het hoort binnen onze industriële verhoudingen dat ook de directie van de Ware Tijd met de vakbond om de tafel gaat en oog en oor heeft voor de rechtvaardige eisen", benadrukt de SWOS.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April