Simons vraagt DNA-leden om het volk te helpen verheffen
01 Jul 2015, 00:51
foto
Herkozen Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons krijgt de hamer overgedragen van fungerend voorzitter Ronald Hooghart. (Foto: Raoul Lith)


De dinsdag herkozen voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, toonde haar erkentelijkheid dat leden die hun twijfels hadden over de vergadering van dinsdag, uiteindelijk meegewerkt hebben. Hierdoor kon het parlement beginnen met 51 leden. Simons benadrukte dat De Nationale Assemblee geen theekransje is en dat er ideeënbotsingen op een volwassen manier plaatsvinden. Zij is blij dat op een constructieve wijze de nieuwe zittingsperiode van de volksvertegenwoordiging begonnen is.

Simons bracht net als vijf jaar geleden in herinnering dat De Nationale Assemblee niet zomaar het hoogste orgaan van de Staat is en de soevereine wil van het volk tot uitdrukking brengt. Zij wees er op dat het gezicht van het parlement niet uitgemaakt wordt door één persoon, één fractie of de coalitie. Alle 51 leden zorgen voor verheffing of het naar beneden trekken van het instituut.

Net als diverse fractieleiders stelde Simons dat er veel werk te verrichten is. Het parlement is verder geprofessionaliseerd. Er moeten honderden wetten worden gemaakt om te zorgen dat de kansen van burgers verder worden vergroot en de samenleving verder geordend wordt. De doelen zullen samen worden bereikt. De Assembleevoorzitter benadrukte dat de afgelopen periode hard is gewerkt, totdat de productie in 2014 terugviel, omdat diverse leden ervoor kozen om het werk te stagneren. Zij benadrukte dat politieke verschillen er mogen zijn en deze ook flink uitgevochten mogen worden, maar het mag nooit zo zijn dat De Nationale Assemblee niet kan functioneren. Zij riep de leden op om samen te werken om betere kansen te bieden voor het volk om zich te ontplooien. Er is veel werk te doen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April