Keti Koti herdacht met ‘Positioning Paper’
30 Jun 2015, 21:09
foto


De Feydrasie Fu Afrikan Sranangman (FAS) zal bij de herdenking van ‘Keti Koti Dey’, naast de gebruikelijke culturele manifestaties met zang, dans en voordrachten, één moment stilstaan bij het overdenken van de sociaal, economische en - culturele positie van de nakomelingen van de toen tot slaaf gemaakten. In een ‘Positioning Paper’ is een beleidsvisie vastgelegd die kort aan de aanwezigen zal worden voorgehouden.

In deze beleidsvisie wordt gewezen op het belang van blijvende aandacht voor het wegwerken van geconditioneerde achterstanden van medemensen welke hun oorsprong vinden in het slavernijverleden van de Afrikaanse- Surinamers. Deze achterstanden zullen om te beginnen binnen de structuren van de FAS worden opgepakt middels het ontplooien van aan de tijd aangepaste activiteiten die uiteenvallen in drie thema's waaraan verschillende activiteiten verbonden zijn, zegt de organisatie.

Binnen de FAS is ook nagedacht hoe in de toekomst met haar boodschap op de eerste plaats haar doelgroep, Afrikaanse Surinamers, en ten tweede andere groepen en of belangstellenden te bereiken. Hiervoor is er een communicatieplan ontwikkeld.
Het programma voor de Keti Koti viering van de Feydrasie Fu Afrikan Sranangman kunt u hier downloaden
pdf-icon.gif feydresie_afrikaman_programmaboek_5_final.pdf                
Advertenties