Volleybalbond en S en J voeren volleybalproject uit
01 Jul 2015, 08:58
foto
Leerlingen van scholen op Zorg en Hoop maken kennis met de volleybalsport. (Foto's: S en J)


De Surinaamse Volleybalbond en het ministerie van Sport - en Jeugdzaken (S en J) zijn een project gestart met de omliggende scholen van de Condor/Lyco sporthal om de jongens en meisjes die deze scholen bezoeken, te laten volleyballen. Ongeveer 60 jongeren van de Thomas van Aquino, Bernadette, Petunia, Pascalis en de Christus Koningschool in de leeftijdscategorie 11 - 15 jaar hebben gisteren kennis gemaakt met deze tak van sport.

Het project is overigens bedoeld om jongens en meisjes op te leiden en specifiek op zoek te gaan naar lange spelers, zegt de voorlichting van S en J. Voor de begeleiding, die elke maandag en woensdag zal geschieden, heeft de Suvobo nationale selectie spelers en speelsters en anderen ingezet.

Gisteren zijn de deelnemers op lengte en sprongkracht gemeten, waarna zij met de bal hebben gewerkt. Het volleybalproject wordt ook gezien als een kweekvijver voor de nationale en internationale schoolsport toernooien die door het ministerie worden georganiseerd, zoals de Interguyanese Spelen en de Consude Games. De bedoeling is dit project ook uit te voeren in de Abdoel Rahman (Tammenga) sporthal, waarbij leerlingen van bepaalde klassen van de omliggende scholen zullen worden gerekruteerd.
Advertenties