Mathoera en Bee kandidaten oppositie voor leiding DNA
30 Jun 2015, 15:26
foto
Krishna Husainali-Mathoera, kandidaat voorzitter DNA. (Foto's: Raoul Lith)


Krishna Husainali-Mathoera (VHP) zal het opnemen tegen Jennifer Geerlings-Simons als kandidaat-voorzitter van De Nationale Assemblee. Marinus Bee (ABOP) wordt de tegenkandidaat voor Melvin Bouva als vicevoorzitter. André Misiekaba droeg Simons voor. Chan Santokhi kondigde aan dat Mathoera de kandidaat is van de oppositie.

Hoewel de oppositie weet dat de kans klein is dat haar kandidaten gekozen zullen worden, is toch besloten om twee Assembleeleden naar voren te schuiven. Door de keuze van meerdere kandidaten komt volgens de oppositie de democratie beter tot recht.

De strategie van de oppositie is om een vrouw tegenover een andere vrouw te stellen. Vandaar dat Mathoera als tegenkandidaat voor Simons naar voren wordt geschoven. De NDP rekent op haar eigen 26 stemmen. Daarnaast zullen PALU, DOE en Raymond Sapoen/Diepakkoemar Chitan ook stemmen voor de paarse kandidaten. Hetzelfde wordt verwacht van BEP die uit V7 is gestapt om de coalitie te vormen. Als het goed is krijgen Simons en Bouva 32 stemmen en Mathoera/Bee 19.
Advertenties