Overdracht operatie door Alcoa per 1 juli niet haalbaar
30 Jun 2015, 04:12
foto


Het is niet meer haalbaar dat Alcoa de operatie in Suriname, waaronder Suralco en de Afobaka Centrale, op 1 juli zal overdragen aan de overheid. De onderhandelingen zijn nog niet afgerond. Starnieuws verneemt dat het geplande schema zal worden verschoven.

De presidentiële commissie heeft nog onderhandeld met Alcoa, maar er zijn nog geen bekendmakingen geweest. Vernomen wordt dat de directie van Suralco vandaag met diverse groepen werknemers een onderhoud zal hebben over de toekomst van de bauxietsector.

President Desi Bouterse deelde in april mee dat de regering multinational Alcoa heeft aangeboden om het management van Suralco na de overname op zich te nemen. Het gaat volgens hem om drie tot maximaal vijf jaar, dan moeten Surinamers de tent zelf draaien.

De inzet van de regering is dat de bauxietsector behouden blijft voor Suriname, zei de president. Hij benadrukte dat de overdracht van het bedrijf aan Suriname verantwoord moet plaatsvinden. Er wordt gekeken naar partners in de wereld om de productie voort te zetten. Alcoa is de eerste optie.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April