Fernald pleit voor open communicatie in NPS
29 Jun 2015, 07:12
foto
NPS-topper Ivan Fernald


Ivan Fernald, lid van de Adviesraad van de NPS en coördinator van het wetenschappelijk instituut Japin vindt dat een open communicatie belangrijk is binnen de partij. Elke NPS'er is kostbaar. Dit zegt hij als reactie op een artikel in Starnieuws met als kop 'Onderafdelingen NPS Paramaribo verwerpen actiegroep. De oprichting van ‘de actiegroep Seti NPS’ wordt door de leiding van de partij met argusogen gadegeslagen, stelt Fernald.

"Zoals het zich laat aanzien vat de partijvoorzitter van de NPS deze beweging op als een regelrechte aanval op zijn leiderschap. Kennelijk worden de natuurlijke afweermechanismen geactiveerd, hetgeen powerplay, escalatie en uitsluiting tot gevolg kan hebben. Hoewel deze reactie begrijpelijk is, kunnen wij niet voorbij gaan aan het feit dat veel NPS-ers bezorgd zijn over het voortbestaan van de partij. Binnen, maar ook buiten de NPS wordt het leiderschap op alle niveaus ter discussie gesteld. Natuurlijk kunnen wij de huidige ontwikkeling zien als een incident en de voormannen van de actiegroep afschilderen als kwaadwilligen. Dit zal negatieve gevolgen voor de partij hebben", vindt de NPS-topper.

"Wij zijn ter goeder trouw en gaan ervan uit dat deze voormannen integere personen zijn die ook liefde hebben voor de partij. Indien er geen intern forum geboden wordt en eerlijke open communicatie in gang gezet wordt, kan er een situatie ontstaan waarbij scenario’s breed uitgemeten zullen worden in de media. Het gevaar voor afsplitsing is dan levensgroot aanwezig. Dat willen wij niet. Wij hebben elke NPS-er hard nodig. De partij moet worden opgebouwd.
Het getuigt van wijsheid en goede wil om een vertrouwensbasis te vinden. Voor zowel de actiegroep Seti NPS als voor de partijleiding is er een rol weggelegd binnen een vernieuwingstraject, dat onvermijdelijk is.
Wij moeten de durf hebben om, in het belang van de partij, deze ontwikkeling eerlijk, onbevreesd en diepgaand te bespreken. De kiezers en sympathisanten rekenen op ons. Er is geen plaats voor rancune, verdachtmakingen en manipulatie. Push en Pull bewegingen komen in alle politieke partijen voor. Dit is de grondslag voor dynamiek”, meent Fernald.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April