Hooghart zal eerste DNA-vergadering dinsdag houden
28 Jun 2015, 22:41
foto
Ronald Hooghart, de nieuwe fungerend voorzitter van DNA.


Ronald Hooghart is zojuist door het staatshoofd Desi Bouterse beëdigd als de nieuwe fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee. Hooghart heeft de belofte afgelegd op het kabinet van de president. Vrijdag was Paul Somohardjo beëdigd als fungerend voorzitter. Hij is vanavond ontheven uit deze functie, omdat hij de vergadering om de gekozen volksvertegenwoordigers toe te laten niet op dinsdag 30 juni wilde houden maar op 15 juli.

Hooghart is het volgende oudste lid in jaren. Op grond hiervan is hij beëdigd, zoals dat in de wet wordt aangegeven. Bouterse merkt op dat de ingreep nodig was. Er moet altijd een uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht zijn. Om de constitutie te beschermen moest deze noodgreep worden gepleegd.

Hooghart komt door opschuiving in De Nationale Assemblee. Bouterse die gekozen is als volksvertegenwoordiger heeft niet bewilligd. In zijn plaats is Hooghart opgeschoven volgens de lijst. Hij heeft intussen bewilligd. Hooghart wordt niet alleen Assembleelid maar hij is gelijk fungerend voorzitter.

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April