Miranda: Strenge controle op eisen reclameborden
29 Jun 2015, 05:34
foto
Billboards aan de Ringweg aan de grond door hevige rukwinden. (Foto's: Leroy Troon)


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost verwacht dat houders van billboards zich maandag aanmelden op het commissariaat. Hij had hen eerder aangegeven om de billboards te registreren en ervoor te zorgen dat de vergunning in orde is. Veel vergunningen zijn intussen verlopen. Alle borden die niet beantwoorden aan de eisen, zullen worden verwijderd.

Miranda zegt desgevraagd aan Starnieuws dat er rekening moet worden gehouden met rukwinden. Daarom moeten de stellages waarop de reclameborden worden geplaatst beantwoorden aan eisen die worden gesteld. Het ministerie van Openbare Werken berekent de technische eisen die gesteld worden.

De dc had ook politieke partijen gevraagd om de billboards te verwijderen. Lang niet iedereen heeft hieraan gevolg gegeven. Enkele omgevallen reclameborden waren op de weg beland. Miranda merkt op dat de metershoge reclameborden niet op personen terechtgekomen zijn.

Naast de omgevallen reclameborden is een dode te betreuren op Charlesburg. Een autobestuurder is omgekomen nadat een boom op de auto waarin hij zat, terecht is gekomen. De mast van televisie Mustika is geknakt en is terechtgekomen op het dak van schoenenwinkel Steps. Diverse daken van huizen zijn weggewaaid. Er is een registratie gemaakt van de schade. Samen met NCCR is er hulp geboden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April