Column: Moeilijke keuzen
29 Jun 2015, 11:04
foto
De foto gepubliceerd door Daily Mail.co.uk.


Ik heb een drukke week achter de rug en verlang naar een beetje ontspanning. Afgelopen zaterdag hadden Djehuti-Ankh-Kheru en ik een debat op de Vrije Universiteit Amsterdam met Prof. Gerard Boter en Dr. Jaap-Jan Flinterman. Ik vond het een prima debat dat de scherpe tegenstellingen tussen ons en Eurocentrische wetenschappers duidelijk naar voren bracht. De video hiervan is nu op YouTube die me deed lachen te zien. Iedereen kan een eigen mening vormen over het debat.

Ik ben gaan relaxen en kwam toevallig een artikel tegen op internet die me deed lachen. Check het verhaal.

In China krijgen mannen door hun vrouwen soms de vraag: “Stel dat je moeder en ik samen in de rivier springen. Wie zou je als eerste redden? Je moeder of ik?”
Natuurlijk kunnen de moeders ook die vraag stellen. Tja, dit zijn vragen die je als man liever niet kunt beantwoorden. Als je moeder niet in de buurt is, zeg je tegen je vrouw: “Jij natuurlijk”. En als je vrouw niet in de buurt is zeg je hetzelfde tegen je moeder. Maar oh wee als ze elkaar tegenkomen. Dan ben je nog niet jarig. Dan kun je beter zwijgen en naar een ander onderwerp overschakelen.

De 21-jarige jongeman Wu Hsia uit China had de 20-jarige Jun Tang een tijdje als vriendin. Maar hij kwam de 22-jarige Rong Tsao tegen en werd opnieuw verliefd. Hij brak met Jun. Die startte een campagne om Wu te overtuigen om naar haar terug te keren en Rong te dumpen. En natuurlijk liet Rong ook van zich horen. Geen haar aan haar hoofd dacht eraan om Wu op te geven. De twee vrouwen scholden elkaar regelmatig uit.

Moe van het gekissebis nodigde Wu de beide schoonheden uit op een brug bij de rivier om de zaak voor eens en voor altijd op te lossen. Wu zou aan Jun uitleggen dat het echt over was. Maar de zaak liep anders en helemaal uit de hand.
Jun sprong in de rivier en riep: “Wu, kom me redden!”
Daar zit je dan. Gaat Wu Jun redden, dan kan zijn vriendin Rong dat verkeerd opvatten en is de huidige relatie uit. Laat hij haar sterven, dan zal hij als mens dat leven lang met zich meedragen.
En terwijl deze gedachten door het hoofd van Wu spookten, sprong Rong ook in de rivier. En beide dames riepen vanuit de rivier: “Wu, kom me redden!” terwijl ze elkaar tussendoor uitscholden in het Chinees. Ik zie het al voor me.

“Arme Wu”, dacht ik eerst. Wat een lastige situatie. Maar toen realiseerde ik me dat Rong het juist gemakkelijk had gemaakt voor hem. Hij hoefde niet te kiezen tussen zijn geweten en zijn vriendin, maar tussen zijn vriendin en een stalker. De keuze was snel gemaakt. Wu sprong in de rivier om Rong te redden. Intussen had hij zijn broer gebeld om te komen om Jun te redden. Maar die belde wijselijk de hulpdiensten. De brandweer snelde toe en haalde Jun uit de rivier. Rong moest naar het ziekenhuis, want toen ze in de rivier sprong kwam ze tegen een bootje aan en liep wat kneuzingen op.
Je zou denken dat hiermee het probleem voor Wu is opgelost. Welnee.
Toen Wu aan Jun vroeg: “We zijn vier maanden geleden uit elkaar gegaan. Waarom blijf je me zo stalken?”
Jun: “Omdat ik dat wil”.
Dit is nog lang niet voorbij. Jammer voor Wu. Maar ik kwam niet meer bij van het lachen.

Sandew Hira
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March