Drie gezinnen dakloos in Para; inventarisatie schade
28 Jun 2015, 19:04
foto
De woning van dit gezin is compleet weggevaagd. (Foto's: BIC Para)


Drie gezinnen in Para zijn dakloos geraakt door rukwinden vandaag. Er zijn daken van huizen beschadigd en een boom die op een voertuig is gevallen heeft een ravage veroorzaakt. Ook het dak van een woning is beschadigd door de boom. Districtscommissaris (dc) John de La Fuente zegt aan Starnieuws dat foto's zijn gemaakt van de schade en opgestuurd naar het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Er is contact met coördinator Jerry Slijngard.

De drie gezinnen die helemaal geen woning meer hebben, zijn ondergebracht bij familieleden. De dc zegt dat zijn hart brak toen hij een oude man tussen alle puin aantrof met zijn twee honden. "Ik vind het erg dat niemand zich bekommerd heeft om de man", verzucht La Fuente. Ook de twee andere getroffen gezinnen hebben nauwelijks hulp gekregen. "Dit is ongekend. Over het algemeen is het toch zo dat mensen in nood elkaar helpen", merkt de dc op.

In Matta heeft de kapitein diverse keren gemeld dat mensen schade hebben opgelopen. "Ik ben tot daar gegaan, maar de kapitein die in de savanne woont, was in zijn huis gebleven. Het leek alsof ik rally moest rijden om bij hem aan te komen. Uiteindelijk vroeg ik hem om naar de hoofdweg te komen om naar de mensen die schade ondervonden hebben toe te rijden. Intussen kreeg de dc de juiste locatie en heeft poolshoogte genomen. Ook te Bernharddorp zijn dakplaten losgeraakt, maar de mensen hebben veel zelf kunnen verhelpen. Op de Afobakkaweg waren boomstammen terechtgekomen. Samen met de brandweer is dat probleem verholpen. Nagegaan zal worden met het NCCR welke hulp geboden kan worden, zegt de dc.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April