Stroomonderbreking door schade EBS infrastructuur
28 Jun 2015, 16:12
foto
Deze EBS-mast is in tweeën gebroken door windstoten.


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft een crisisplan in werking gesteld om het hoofd te kunnen bieden aan de schade veroorzaakt door noodweer. Een groot aantal gebieden landelijk zit zonder elektriciteit. De eerste meldingen kwamen om half elf 's morgens binnen.

Door de rukwinden zijn enkele elektriciteitsmasten omgevallen en doormidden gebroken. Ook losgerukt materiaal van derden zoals daken, reclameborden en bomen zijn op netwerk van de EBS terechtgekomen, waardoor er storingen zijn ontstaan. Door de schade zijn twaalf uitgaande voedingslijnen in het EPAR- gebied (Paramaribo, Para, Commewijne, Saramacca, Wanica) uitgevallen, meldt de EBS.

In Nickerie is de storing beperkt gebleven tot een uitgaande lijn die niet zwaar belast is. Een kokosboom viel op de 12kV lijn die het Corantijnstrand voedt. Verder zijn twee bomen in andere gebieden op het laagspanningsnet terechtgekomen, echter zonder dat de elektriciteitsvoorziening is onderbroken.

De EBS stelt alles in het werk om dit ongerief binnen de meest korte tijd tot het verleden te laten behoren en vraagt begrip voor de ontstane situatie.
Door de situatie kan het voorkomen dat individuele storingen, die na de normalisering in het betreffend gebied zijn gebleken, iets langer kunnen duren dan gebruikelijk. Indien dit het geval is, vraagt EBS om klachten door te geven via het nummer 175.
pdf-icon.gif Overzicht_storingen.docx                
Advertenties