Brazilië wint Venezuela en redt Colombia
21 Jun 2015, 22:15
foto


Brazilië wint met 2-1 van Venezuela en redt Colombia. Thiago Silva scoorde in de 9de minuut de openingstreffer, waarna Brazilië het spel volledig domineerde. De Brazilianen controleerden de wedstrijd, zonder uitdrukkelijk op zoek te gaan naar meer doelpunten. De Venezolanen lieten de opponent begaan in deze speelperiode, waardoor de kleedkamers bij een 1-0 stand voor Brazilië, werden opgezocht.

Na de interval maakte Firmino er in de 50ste minuut 2-0 van op aangeven van Willian. Geruime tijd leken de Venezolanen zich te berusten in hun lot, echter veranderde dat in de slotfase. Een goed genomen vrij trap van Arango op de rand van het strafschopgebied werd door doelman Jefferson onvoldoende verwerkt, waardoor Miku in de 84ste minuut de aansluitingstreffer kon scoren voor Venezuela. Hierna ontwikkelde zich een spannende slotfase met hachelijke momenten aan beide zijden, maar tot scoren kwam geen van beide partijen meer.

Brazilië wint dus de wedstrijd en eindigt met 6 punten als eerste in groep C. Venezuela blijft steken op 3 punten en mag huiswaarts keren. Peru gaat als tweede over en Colombia profiteert van de Braziliaanse overwinning en gaat over als beste nummer 3 van groep C.

Maandag en dinsdag zijn rustdagen.
De kwartfinales zien er als volgt uit:
Woensdag 24 juni Chili - Uruguay: 20:30 uur
Donderdag 25 juni Bolivia - Peru: 20:30 uur
Vrijdag 26 juni Argentinië - Colombia: 20:30 uur
Zaterdag 27 juni Brazilië - Paraguay: 18:30 uur

Mireille Hoepel
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April